Håndbryggede tapninger
Snerpende frisk og alligevel blød og harmonisk. Perfekt som tørstslukker til de varme stunder. Yderst velegnet fisk, skaldyr og sommerfriske salater. Hvid er brygget på hvedemalt, bygmalt og umaltet hvede fra området omkring Indslev. Som karakteristisk hvedeøl er den uklar takket være det høje proteinindhold fra hvedemalten. Skummet er højt og flot. Og som det hører sig til for en belgisk witbier, er der tilsat koriander og bitter appelsinskal, hvilket giver øllet en mildt krydret fornemmelse.
Forfriskende, frugtig og fuld af indbydende noter af kryddernelliker og en anelse banan. Svane Hvede er vores egen fortolkning af den klassiske, bayerske weissbier-tradition. Anbefales som tørstslukker til hverdag og fest. Med den milde og gode smag er det en øl, der kan nydes året rundt. Især når du vil kæle for det gode frokostbord eller omfavne det danske køkken. Den skænkes køleskabskold i hvedeølsglas. Ryst den sidste sjat inden opskænkning, og nyd resultatet.
Måske var vi de første, der bryggede denne sjældne øltype? Normalt brygger man stout udelukkende på bygmalt, men Sort Hvede er brygget på godt 50 % hvede. Den er derfor mere rund, blød, og mindre skarp end en "normal" stout. Sort Hvede er helt sin egen! Den er brygget på mørke malttyper, heriblandt en røgmalt, der giver øllet en fin røget og lakridsagtig smag. Øllet dufter svagt af kaffe og har lette noter af mørk chokolade. Sort Hvede giver en god mundfylde og har et mørkt, cremet skum.
Da vi skulle brygge denne øl havde vi det danske forår i tankerne med masser af lys og blomster som erantis og påskelilje. Vi har tilsat ekstra humle, der giver et strejf af blomsterduft og gør øllen en smule mere bitter end mange andre hvedeøl. Påske Hvede er gul som lyst rav og er en frisk frugtig hvedeøl med forårsaroma. Drik øllen til en god påskefrokost med fjordrejer, asparges og hele det sprøde danske forårskøkken. Eller nyd øllen på den første solrige dag på terrassen, det fungerer!
Nylanceret i 2014 og nu fast sæsonøl. Frederik, som øllen er opkaldt efter, var en driftig fynbo og grundlagde i 1897 Indslev Bryggeri ude på landet, ikke så langt fra Middelfart. Her holder vi stadig til og der er sket meget siden, men havde det ikke været for Frederik, så var der slet ikke sket noget. Frederiks Påske er en frisk og sprød øl på 5,5% og brygget med fransk saisongær, der giver en krydret, frisk aroma. Velegnet alternativ til hvidvinen ved spisebordet.
Da vi bryggede denne øl første gang, var det meste julebryg sødt, mørkt, stærkt og fyldt med julekrydderier. Altså ikke specielt velegnet til det gode, danske julefrokostbord. Så vi var enige om at denne øl skulle være et mildere og friskere alternativ. Jule Hvede er ravrød og har en fin, afrundet maltsmag. Øllet har en god balance mellem kanel og en let, krydret sødme med strejf af nelliker. Helt fortjent en meget populær øl til jul.
Denne hvede bock er opkaldt efter bryggeriets grundlægger og brygget med gavmilde mængder humle. Vi ønskede en kraftig juleøl, der ikke måtte blive en klistret omgang krydderkage, så vi besluttede os for at komme masser af amerikansk humle med i gryden. På den måde får maltens sødme nemlig noget kvalificeret modspil. Det har resulteret i en rødbrun ale med flot skum, en god aroma af gran, citrusfrugter, karamel og mørkt brød, og masser af smag. Kan sagtens erstatte rødvin til julemaden.
Røde malte og grønne humler. Denne øl har en solid maltbase af münchnermalt og røde karamelmalte som giver en rund fylde og aroma af sprød kiks og let toffee. Vi har holdt igen med bitterhumlen og i stedet tørhumlet generøst med amerikanske humler, som bidrager med en frisk duft og smag af grape, fersken og fyrrenåle.
En velsmagende, sprød pilsner, skabt af økologiske råvarer. Kan nydes frisk fra hanen på udvalgte barer.
En maltrig tørstslukker skabt af økologiske råvarer. Kan nydes frisk fra hanen på udvalgte barer.